Obaveštenje o mogućnosti zakupa grobnih mesta za života (grobnice/uređene parcele/kasete za polaganje urni)

24.11.2019

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da je za života (tj. nezavisno od činjenice nastupanja smrti i prijavljivanja sahrane), moguće  zakupiti određena grobna mesta – grobnice, uređene parcele i kasete za polaganje urni.

  1. GROBNICA – podrazumeva ozidano grobno mesto u koje se sahranjivanje vrši polaganjem posmrtnih ostataka umrlog (kovčeg ili urna). Grobnica se daje u zakup na period od 30 godina, o čemu zakupac zaključuje Ugovor o zakupu grobnice.
  2. UREĐENA PARCELA– podrazumeva grobno mesto koje je građevinski i holtikulturno uređeno, opremljeno pristupnom stazom, armiranom betonskom gredom, tipskim spomenikom i travnjakom, u koje se sahranjivanje vrši ukopom posmrtnih ostataka umrlog (kovčeg ili urna). Uređena parcela daje se u zakup na period od 15 godina, o čemu zakupac zaključuje Ugovor o zakupu uređene parcele.
  3. KASETA ZA POHRANJIVANJE URNI – podrazumeva grobno mesto standardizovanog oblika i veličine u koje se pohranjuju urne. Kasete za polaganje mogu biti u vidu:
  • a) kasete u zidu – Kolumbarijum, ili
  • b) kasete u uređenoj zelenoj površini – Rozarijum

Kaseta za pohranjivanje urni daje se u zakup na period od 30 godina, o čemu zakupac zaključuje Ugovor o zakupu kasete za pohranjivanje urni.

Za sve dodatne informacije u vezi zakupa grobnih mesta za života,  možete se obratiti Službi Gradskog groblja, ul.Rumenački put 65, ili na telefone: 021/518-077 i 518-078.

Javno komunalno preduzeće „Lisje“ Novi Sad, bavi se i IZGRADNJOM SPOMENIKA od prirodnog i veštačkog kamena, vrši usluge montaže i rekonstrukcije postojećih spomenika, vrši ugradnju dodatnih elemenata za uređenje grobnih mesta, postavlja vaze, svećnjake i kandila, ugrađuje porcelanske fotografije i ispisuje slova na nadgrobnim spomenicima.

Za sve dodatne informacije u vezi izgradnje pojedinačnih spomenika, možete se obratiti Službi za kamenorezačke i građevinske radove, ul.Rumenački put 65, ili na telefone: 021/518-077 i 518-078.

Relevantne vesti

Rezultati sprovedenog postupka izjašnjavanja korisnika o kvalitetu pružanja.

Na osnovu člana 51a Odluke o obavljanju komunalne delatnosti upravljanje.

OBAVEŠTENJE O RADU ŠALTERA U JKP „LISJE“ NOVI.

Javno komunalno preduzeće „Lisje“ Novi Sad obaveštava građane da u.

OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE

Tokom praznika Prvi dan Božića koji se praznuje neradno u.

OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE

Tokom državnog praznika Nova godina, koji se praznuje neradno u.